Niesamowicie smaczne i znane wszystkim - Toblerone nie trzeba przedstawiać. Tego z mlecznej czekolady spróbował już pewnie każdy. Czy warto spróbować i wersji "białoczekoladowej"?
Toblerone to typowa szwajcarska czekolada o mocno mlecznym smaku. Zgodnie z opakowaniem zawiera dodatek miodu, oraz nugat migdałowy - wyraźnie wyczuwalny pod postacią chrupiących cząsteczek urokliwie przylepiających się do zębów. Czym się różni białe Toblerone od zwykłej wersji?
Nie będę się tu długo zastanawiał. Tylko i wyłącznie czekoladą! Jest przez to sporo słodsze, co w sumie jest jego zaletą - trudno zjeść całe na raz ;) Poza tym, w każdym calu jest tak samo pyszne!
Odpowiedź na pytanie czy kupić, brzmi zatem: zdecydowane 3x tak!
Toblerone jest dostępne w prawie każdym supermarkecie, często pojawia się też na stacjach benzynowych. Nie zawsze jednak można spotkać białe - ja znalazłem je w Piotrze i Pawle. Cena to zwykle 5zł za opakowanie 100g. Występuje również w innych wersjach smakowych: z gorzkiej czekolady oraz z mlecznej z dodatkiem orzechów i winogron. Z ciekawostek warto wspomnieć, że Toblerone występuje również w większych opakowaniach, nawet do 4,5kg! Niestety nie są one dostępne w Polsce, chyba że na rynkowych stoiskach ze sprowadzanymi słodyczami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz